keurmerk Rainforest Alliance

"Eindelijk duurzame koffie op het werk!"

Rainforest Alliance Wat is het?

Rainforest Alliance is een keurmerk voor natuurbehoud, arbeidsomstandigheden en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Denk je nu ‘Dat doet me denken aan het UTZ keurmerk?’. In 2018 zijn deze keurmerken gefuseerd en gaan ze samen verder onder de naam Rainforest Alliance.

Waar het keurmerk vooral aandacht aan besteedt is het welzijn van arbeiders en bescherming van het regenwoud. Loop je door de supermarkt, dan kan je het logo tegenkomen op producten zoals tropische vruchten, thee, chocolade en natuurlijk duurzame koffie. 

Orangeblend logo.
De beste koffiebessen

top keurmerk

Het Rainforest Alliance keurmerk behoort tot de 12 topkeurmerken. Deze lijst is samengesteld door Milieu Centraal en het Voedingscentrum. De lijst bestaat uit keurmerken die het hoogst scoren op het gebied van:

 

 • Mens en werk
 • Controle en transparantie
 • Milieu en dierenwelzijn

 • Instant Superieur koffiesmaak

  Instant - Levendig en intens

  Voor deze blend is gebruik gemaakt van alleen de beste Arabica bonen uit voornamelijk Costa Rica. Deze geven de koffie een levendige smaak van bessen en geroosterde noten. Door deze aan te vullen met een donkergebrande Arabica ontstaat er een volle body met een intens en aangename afdronk.

  Arabica
  Medium Donker Gebrand
 • Old Dutch koffieblend van Orange Blend

  Fresh Brew – Naar oud Hollandse traditie

  Een traditionele en evenwichtige mélange afkomstig uit Brazilië, Peru en Uganda. Vol en rond van smaak. Een rijk aroma en net de juiste pit in de nasmaak.

  Arabica
  Medium gebrand
 • Majestic koffieblend van Orange Blend

  Bonen – Een sterke en koninklijke bak koffie

  Smaakvolle en aromatische koffie met licht notige en pure chocolade tonen. Volle body en een mooie krachtige afdronk met medium aardse nuances.

  Arabica
  Medium Dark
 • Blend Royale koffiesmaak

  Bonen - De favoriete koffie van werkend Nederland

  De Blend Royale van Orange Blend heeft een mengeling van medium tot donker gebrande bonen, die zorgen voor een krachtige koffie. Met zijn volle, fluwelen bitterheid en een lange smaaksensatie is het dé blend voor de koninklijke koffiedrinker.

  Arabica
  Medium Gebrand
 • Morning Glory koffiesmaak

  Bonen - EEN GOEDE START IS HET HALVE WERK

  Onze Morning Glory is een krachtige en gebalanceerde blend. Met zijn medium tot donker gebrande bonen, die worden gecombineerd met de authentieke Italiaanse smaak en een mooie crema, is dit een heerlijke Orange Blend koffie die niet alleen geschikt is voor de ochtend!

  Arabica
  Medium donker Gebrand
 • Dutch Perfection koffiesmaak

  Bonen Koffie voor de fijnproever

  De Dutch Perfection van Orange Blend is samengesteld uit de allerbeste 100% Arabica bonen. Een milde blend met nuances van chocolade en noten, gecombieerd met een frisse afdronk. Perfectie en luxe komen samen.

  Arabica
  Medium Gebrand
 • Instant Prestige koffiesmaak

  Instant - Werkt 24/7

  Onze Instant Prestige is een koffie met een mooie open smaak, zonder vlak te zijn. De door Orange Blend geselecteerde bonen zijn licht gebrand, waardoor ze zorgen voor een perfecte smaakbeleving. De ideale koffie voor het hele bedrijf.

  Arabica
  Medium Donker Gebrand
 • Morning Glory koffiesmaak

  Fresh Brew - Een blijvende smaakervaring

  Een koffie die nog sterker uitkomt dan de bonenversie, met dank aan de subtiele wijzigingen in de mengeling alsook de brandkleur. De lange afdronk zorgt verder voor een blijvende smaakervaring.

  Arabica
  Donker Gebrand

Waarom Rainforest Alliance?

Met het Rainforest Alliance keurmerk weet je zeker dat het om duurzame producten gaat. De werknemers op de plantages krijgen een eerlijk loon en ook zorgt de werkgever voor een veilige leefomgeving. Uiteraard is er een verbod op kinder- en dwangarbeid en wordt er toegezien dat er geen discriminatie plaatsvindt. 

De boeren voldoen aan strenge eisen op het gebied van bosbeheer, natuurbehoud en waterbehoud. Zo wordt het gebruiken van hernieuwbare energiebronnen gestimuleerd en moet er rekening gehouden worden met het behoud van een hoge biodiversiteit. 

Rainforest Alliance People & Nature logo