MADE BLUE FOUNDATION

Samen zorgen we voor schoon drinkwater. Heel normaal, toch?

Wist je dat ieder kopje koffie 7 extra kopjes water kost? Dit water wordt gebruikt in het productieproces. Om dit te compenseren werken we samen met de Made Blue Foundation. Zo dragen we samen bij aan de missie: schoon drinkwater voor iedereen!

Made Blue ?

Made Blue is een non-profit organisatie die op een ondernemende en transparante manier zorgt dat mensen in ontwikkelingslanden toegang hebben tot schoon drinkwater binnen een acceptabele afstand. Voor 1 op de 10 mensen wereldwijd is het namelijk een dagtaak om voor drinkwater te zorgen. Water dat vaak ook nog eens vervuild is. Door de tijd die ze hiermee kwijt zijn, kunnen deze mensen niet werken of naar school. Een gezond en onafhankelijk bestaan blijft op deze manier een droom.

Het rapport “Thirsting for a Future” van Unicef laat zien dat er momenteel 36 landen een extreem tekort hebben aan water. Waterschaarste wordt veroorzaakt door een complex geheel van fluctuerende, op elkaar inwerkende menselijke en ecologische factoren. We zetten ons in voor diegenen voor wie waterschaarste vandaag de dag al een probleem is. Dat doen we in gebieden waar de overheid niet van plan is of in staat is om een veilige watervoorziening te installeren. Vandaag beginnen we aan de toekomst van morgen: een toekomst met schoon drinkwater voor iedereen.

Hoe pakken we dit aan?

Made Blue start duurzame drinkwaterprojecten waarbij lokale bedrijven worden ingehuurd. Hier is bewust voor gekozen om zo de lokale economie te stimuleren. Binnen de lokale bevolking wordt er een vrouwelijke manager aangewezen om de leiding te nemen in het project.

 

De huishoudens die aangesloten worden op de nieuwe waterleiding betalen per maand een klein bedrag, naar draagkracht. Dit bedrag wordt opgespaard om zo nog meer waterpunten te kunnen realiseren. Dit versterkt de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de bevolking. Uiteraard wacht Made Blue niet tot het bedrag bij elkaar gespaard is. Ondertussen gaan zij gewoon door met het opzetten van duurzame waterinitatieven.

Een liter voor een liter

Tussen je Orange Blend machine en de waterleiding zit een waterfilter. Deze filter zorgt ervoor dat de waterkwaliteit precies goed is voor de koffie. Door de waterfilter kan een maximaal aantal liters. Deze liters doneert Orange Blend middels een financiële bijdrage aan Made Blue. Dit betekent dat iedere liter die er door jullie machine heen gaat, ook als schoon drinkwater uit de kraan komt in een ontwikkelingsland.

 

Zo zorgen we ervoor dat we allemaal kunnen genieten van schoon drinkwater. Heel normaal toch?

Ben je enthousiast over de Made Blue Foundation en wil je een extra bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!