Koffietrends in 2024: Wat kunnen we verwachten?

Van duurzame koffie tot plantaardige toevoegingen en coole gadgets: de trends in koffie beloven veel goeds.

2023 was een prachtig koffiejaar, en ook in 2024 staan er belangrijke ontwikkelingen en trends op het gebied van koffie op ons te wachten. Houd jij van koffie drinken? Dan grijp jij vast ook steeds vaker naar echte koffie, die met aandacht en vakmanschap is geproduceerd. Van duurzame koffie tot plantaardige toevoegingen en coole gadgets: de trends in koffie beloven veel goeds. We vertellen je graag meer over de koffietrends en -ontwikkelingen die je in 2024 kunt verwachten.

Orangeblend logo.

1. Duurzame en ethisch verantwoorde koffie

De nieuwe generatie denkt na voer hun impact. Van de auto die ze rijden tot de koffie die ze drinken. Deze bewuste generatie wil weten waar de koffie vandaan komt en welke impact de koffie heeft op het milieu. CO2-neutraal branden en het gebruik van monoverpakkingen zorgt voor minder klimaatimpact. Deze koffiedrinkers vinden het steeds belangrijker om te kiezen voor koffie die wordt verkregen via eerlijke handel en met milieuvriendelijke methoden. Ook de arbeidsomstandigheden van de koffieboeren, spelen een rol in de keuze van koffiedrinkers. Ze kiezen vaker voor bonen van hoge kwaliteit, voor gecertificeerde koffie en voor koffie die op eerlijke wijze is geproduceerd. Een goede reden dus om op kantoor ook te gaan voor duurzaam geteelde koffie!

Gratis proefpakket aanvragen

2. Plantaardige melk

Plantaardig eten en drinken worden steeds populairder. Ook plantaardige alternatieven voor melk vind je op steeds meer plekken: in de supermarkt, maar ook in de horeca. Wie met de tijd meegaat, gaat voor plantaardige melkopties als havermelk, amandelmelk of kokosmelk. Maar de plantaardige component vind je niet alleen terug in de melk die mensen in hun koffie gieten. Ook koffiesoorten waaraan verrassende plantaardige ingrediënten zijn toegevoegd, winnen aan populariteit. Er is steeds meer vraag naar koffie die een goede bijdrage levert aan je gezondheid. Mushroom coffee bijvoorbeeld: koffie die is verrijkt met krachtige paddenstoelenextracten. Deze koffie smaakt nog steeds zoals je gewend bent, maar heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Zo schijnt het je energieniveau te verhogen, verbetert het je hersenfunctie en ondersteunt het je immuunsysteem.

3. Speciale en lokale roasts

Ook in 2024 is er veel aandacht voor lokale producten en specialty roasts. Deze term verwijst naar koffiebonen van topkwaliteit, die met veel aandacht, oog voor detail en kennis van zaken zijn geteeld, gebrand en samengesteld. Om de mooiste smaakprofielen en geurigste aroma’s te bereiken worden over de hele wereld gespecialiseerde koffiebranders ingezet: experts die precies weten hoe ze de koffiebonen moeten roosteren. Een kop koffie gemaakt van specialty coffees blijft in 2024 razend populair, thuis én op kantoor.

4. Technologie en de koffie-industrie

De technologische ontwikkelingen staan niet stil, ook niet op het gebied van koffie en koffie zetten. Er komen steeds meer coole gadgets op de markt, zoals koffiemachines met ingebouwde opties die koffie zetten nóg leuker maken. Hierbij kun je denken aan ingebouwde koffiebonenmalers en weegschalen of bediening van je koffiezetapparaat via een app. Zo kun je terwijl je van de bushalte naar kantoor wandelt je kopje koffie alvast zetten. Of begin jij elke dag met een kop goede koffie? Laat de koffie vast lopen terwijl je uit bed stapt. Ideaal! Op kantoor kan de koffiemachine komend jaar ook als communicatiemiddel worden ingezet. De touchscreens lenen zich perfect voor het delen van een boodschap met medewerkers. Bijvoorbeeld over de kernwaarden van het bedrijf, maar ook over het thema van de aankomende vrijdagmiddagborrel. Meer weten over onze koffie en koffiemachines?

Bekijk de koffiemachines voor bedrijven

5. Goede koffie op kantoor

Ook op kantoor drinken medewerkers het liefst een lekkere kop koffie. Met een slap bakkie leut kom je als werkgever allang niet meer weg. Steeds vaker zie je dat goede koffie wordt benoemd in de secundaire voorwaarden van vacatureteksten: ‘Oh ja, en we hebben ook nog goede koffie!’. Naast een goed salaris, een ergonomische werkplek en een fijne werksfeer is een lekkere kop koffie een manier om je medewerkers er elke dag opnieuw aan te herinneren dat ze gewaardeerd worden. Gelukkig vind je bij Orange Blend koffieautomaten voor op het werk waar je collega’s wél blij van worden! Koffie is ook een goede manier om je kantoor duurzaam te maken: door gecertificeerde koffie aan te bieden straal je de duurzame mindset uit naar je medewerkers. Er bestaan ook programma’s die koffiedik inzamelen, om er nieuwe producten als bekers, pennen of snacks van te maken. Door je aan te sluiten bij zo’n programma draag je bij aan een circulaire verwerking van koffie.

Koffiemachine op kantoor nodig?
Koffiemachine-van-Orange-Blend
Orangeblend logo.

Hoe wij een steentje bijdragen

Wist jij dat voor de productie van ieder kopje koffie zeven kopjes water nodig zijn? Bij Orange Blend werken we samen met de Made Blue Foundation om dit waterverbruik te compenseren. Zo werken we samen aan schoon drinkwater voor iedereen. In onze blog lees je meer over onze samenwerking.

Lees de blog
Orangeblend logo.