RETHINK, REUSE, REFRESH

Van een disposable naar een reusable mindset!

Duurzame herbruikbare bekers in lijn met de SUP-wetgeving. Dat is wat we willen! Met de komst van de SUP-wetgeving zijn veel bedrijven op zoek naar de beste vervanger van de papieren beker. Die hebben we gevonden. Sinds januari 2024 zijn wegwerpbekers bij consumptie ter plaatse verboden en herbruikbare bekers worden de norm. Onze bekers worden regionaal geproduceerd en teruggebracht tot grondstof. Een circulair en betrouwbaar proces. In deze blogpost leggen we het je uit.

METEN IS WETEN

De afgelopen tijd is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de meest duurzame vervanger van de koffiebeker. Hierin zijn verschillende herbruikbare bekers die in lijn zijn met de SUP-wetgeving getest. Uit dit onderzoek is gebleken dat polypropyleen de laagste milieu impact heeft.

 

Tijdens het onderzoek zijn er pilots uitgevoerd om de return rate van de bekers te bepalen. Worden de bekers hergebruikt of belanden ze bij het afval? Hieruit is gebleken dat de return rate van lichte bekers een stuk lager is dan die van zwaardere. De zwaardere bekers hebben een return rate van wel 95%. Daarom hebben wij gekozen voor herbruikbare bekers van zwaar polypropyleen.

 

De Orange Blend bekers worden regionaal geproduceerd, gaan jaren mee en worden daarna gerecycled. Na verwerking dient het als grondstof voor nieuwe producten. Een circulair proces!

 

Meer weten over het onderzoek? Klik dan hier.

Rethink, reuse, refresh!

Rethink

Maak je collega’s bewust van hun impact. Herinner ze aan hergebruik met visuals op bijvoorbeeld de koffiemachine. Ook daar helpen we je graag mee. Wij hebben het alvast voor je op de bekers gezet 😉

 

Reuse

Stimuleer hergebruik en geef zelf het goede voorbeeld.

 

Refresh

Zorg dat de bekers niet onnodig in de vaatwasser belanden. We helpen je hierbij door bekers in twee kleuren aan te bieden. Eén voor koffie en de ander voor thee. Zo hoeven de bekers niet voor iedere nieuwe drank te worden afgewassen. Even opfrissen en weer door!

Orangeblend logo.

De perfecte aanvulling

De Made Blue waterfles! Hiermee doneer je 500 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden. Daarmee geeft elke fles een kind in een ontwikkelingsland toegang tot schoon drinkwater en hygiëne op school voor maar liefst 6 maanden. Ook wordt ten minste 3,5kg CO2 uitstoot bespaard en ruim 4 kilo plastic afval vermeden.

 

Deze duurzame waterfles zorgt niet alleen voor minder gebruik van plastic, maar zorgt er ook voor dat jij je steentje bijdraagt in een ander land. En daar hebben ze het hard nodig. Daarom zijn wij zo trots op onze samenwerking met Made Blue! Deze non-profit organisatie zorgt namelijk voor de aanleg van waterpunten in landen als India, Tanzania en Nepal. Om er een paar op te noemen. In samenwerking met de lokale bevolking en lokale ondernemers worden de punten gerealiseerd. Hierdoor krijgen in een keer enorm veel huishoudens toegang tot schoon drinkwater. Enorm belangrijk!

Orangeblend logo.

(te) leuk om weg te geven

Draag bij aan ieders goede voornemen en gebruik de herbruikbare bekers in lijn met de SUP-wetgeving en Made Blue fles als start van een goed jaar. Deze herbruikbare bekers en fles zijn niet alleen stijlvol, maar ze verminderen ook aanzienlijk de CO2-uitstoot, omdat ze in Nederland worden geproduceerd.

 

Ben je al Orange Blend klant en wil je gebruik maken van dit concept? Neem dan contact op met info@orangeblend.nl

 

Nog geen Orange Blend klant? Vraag hier direct een offerte aan voor een koffievoorziening op maat.