Duurzame koffie voor bedrijven: wat doet Orange Blend?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de keuze voor een koffiemerk én koffieautomaat.

Voor veel mensen begint de werkdag met een kop koffie. Natuurlijk kies je dan voor goede koffie, maar ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de keuze voor een koffiemerk én koffieautomaat. Ga je voor Orange Blend als koffieleverancier, dan zit je op beide vlakken gebakken. Onze koffie is heerlijk en wordt duurzaam geproduceerd, en onze zakelijke koffieautomaten zijn duurzaam. Veel van onze automaten zijn Dutch Made: ze worden geproduceerd onder de strenge eisen van de Nederlandse wetgeving, er is minder transport nodig en de kwaliteit ligt hoog. Daarnaast hebben onze koffieautomaten minimaal energielabel A.

Maar waarom is duurzaamheid in koffielevering zo belangrijk? Duurzame koffie op het werk is een manier om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ook straal je als bedrijf een belangrijke boodschap uit wanneer je kiest voor duurzame koffie van een duurzame koffieleverancier. Je laat je medewerkers, maar ook je klanten, zien dat je het belangrijk vindt om duurzame keuzes te maken. Ben je nog niet helemaal thuis in de wereld van duurzame koffie? Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. 

Orangeblend logo.

Wat is eerlijke koffie?

Maar wat is eerlijke koffie nu eigenlijk? Deze term verwijst naar koffie die wordt geproduceerd en verhandeld op een manier die eerlijk, transparant en duurzaam is. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om: 

 

  • Eerlijke betaling: koffieboeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun koffie, zodat ze voldoende inkomsten hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. 
  • Duurzaamheid: eerlijke koffie wordt geteeld met respect voor de natuur. Er worden duurzame landbouwmethoden gebruikt die zo weinig mogelijk schade aan het ecosysteem toebrengen. 
  • Goede arbeidsomstandigheden: bij de productie van eerlijke koffie wordt geen gedwongen arbeid of kinderarbeid ingezet. Ook werkt men er in veilige en gezonde werkomstandigheden. 
  • Gemeenschapsprojecten: vaak wordt een deel van de inkomsten uit eerlijke koffie geïnvesteerd in de ontwikkeling van de gemeenschap, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. 
  • Transparantie en traceerbaarheid: eerlijke koffie heeft een transparante toeleveringsketen, zodat consumenten kunnen zien waar de koffie vandaan komt en hoe hij is geproduceerd. 

 

Wil jij een steentje bijdragen aan een betere wereld? Dan ga je voor de meest duurzame koffie voor jouw bedrijf. De duurzame koffiebonen van Orange Blend zijn niet alleen heerlijk van smaak, ze worden bovendien geproduceerd met oog voor natuurbehoud, milieu en de juiste arbeidsomstandigheden voor de mensen die ze oogsten. Met dat in het achterhoofd smaakt je kopje koffie nóg wat lekkerder.

De opkomst van duurzame koffie

Dat duurzame koffie en duurzame koffiemerken in opkomst zijn, is niet zo gek. De vraag naar eerlijk geproduceerde koffie sluit goed aan op de groeiende zorgen over het milieu, sociale rechtvaardigheid en economische eerlijkheid op allerlei gebieden. Van de steeds grotere populariteit van tweedehands kleding en het scheiden van je afval tot de afname in wegwerpproducten: steeds meer mensen denken na over de impact van hun keuzes op het milieu en op anderen. Dit consumentenbewustzijn zorgt er ook voor dat steeds meer mensen kiezen voor duurzaam geproduceerde koffie. Een goede ontwikkeling!

Gratis proefpakket aanvragen
Koffie op het werk

De voordelen van duurzame koffie

Zijn koffiebonen duurzaam? Dat ligt aan de manier waarop ze worden geproduceerd. Koffie die duurzaam is geproduceerd, krijgt een speciaal label. Je hebt vast weleens gehoord van de termen Fairtrade en Rainforest Alliance. Het doel van eerlijke koffiebonen is om de economische positie van koffieboeren te verbeteren, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan de duurzaamheid van de koffie-industrie. Door te kiezen voor duurzame koffie, draag je op jouw manier een steentje bij aan een betere wereld! Maar duurzame koffie heeft nog meer voordelen. Zo is deze koffie vaak vrij van synthetische pesticiden en kunstmest, die in de traditionele koffieteelt wordt ingezet. Bovendien besteden duurzame koffieboeren vaak meer aandacht aan de kwaliteit van hun product. Dit leidt tot koffie met nóg meer smaak!

Orange Blend en Rainforest Alliance

Een van de certificeringen voor duurzame koffie is Rainforest Alliance. Dit keurmerk staat voor natuurbehoud, arbeidsomstandigheden en milieu voor producten uit gebieden in het regenwoud. Het keurmerk besteedt veel aandacht aan het welzijn van arbeiders en de bescherming van het regenwoud. De koffie van Orange Blend voldoet aan dit keurmerk. Kies je voor koffie van Orange Blend, dan kies je dus voor duurzame producten. De werknemers op de plantages ontvangen een eerlijk loon, werken in een veilige omgeving en met oog voor de natuur.

Bij Orange Blend hebben we ook Fairtrade gecertificeerde blends. Fairtrade staat bekend om hun minimumprijs, die ze de koffieboeren garanderen. Zo weten we zeker dat de boeren een goed loon krijgen.

Lees meer over de Rainforest Alliance
Kop koffie van Orange Blend

Wat is de meest duurzame manier van koffie zetten?

Wil je duurzaam koffie zetten? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje voor milieuvriendelijk koffiezetten. Wanneer je deze opvolgt, draag je met jouw dagelijkse koppen koffie bij aan een betere wereld.

 

  • Kies voor duurzame, gecertificeerde koffiebonen. 
  • Gebruik een energiezuinig koffiezetapparaat met een laag standby-verbruik en automatische uitschakelfuncties. 
  • Drink je bakje koffie uit een herbruikbare beker
  • Ga voor koffie met een recyclebare monoverpakking.

 

Houd je koffiezetapparaat schoon en zorg voor regelmatig onderhoud, om de efficiëntie en levensduur van het apparaat te maximaliseren.

Wat doet Orange Blend nog meer aan duurzaamheid?

Om koffie te maken, gebruik je water. Maar wist je dat ieder kopje koffie maar liefst 7 extra kopjes water kost tijdens het productieproces? Dat is een hoop water! Om dit te compenseren werken we samen met de Made Blue Foundation. Dit doen we onder het motto ‘Een liter voor een liter’. Voor iedere liter water die er door jouw koffiemachine van Orange Blend gaat, zorgen wij met Made Blue voor een liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Ook zo maken we van Orange Blend een van de meest duurzame koffiemerken, en dragen we een steentje bij aan schoon drinkwater voor iedereen. 

 

Klaar om te kiezen voor een duurzame koffiemachine? Bekijk al onze koffiemachines voor bedrijven!

Orangeblend logo.
Orangeblend logo.